Onze Wijnboeren

Wijngoed

Gaul

Matthias Gaul gooit in korte tijd hele hoge ogen. Zijn prachtige wijnen vallen voortdurend in de prijzen. Bij Perswijn, het wijnvakblad in Nederland, behaalde hij twee jaar achtereen meerdere prijzen, zowel in 2019 als in 2020.

Wijngoed

Adeneuer

Al meer dan enkele eeuwen is dit wijngoed in bezit van de familie Adeneuer. Op dit moment zijn de twee broers Frank en Marc Adeneuer verantwoordelijk voor het wijngoed.

Ahrweiler Rosenthal Spätburgunder VDP-Grosses Gewachs (2016)

Wijngoed

Becker Steinhauer

Becker-Steinhauer is gevestigd in een klein plaatsje aan de moezel, Mülheim. De familie Becker heeft dit wijngoed reeds zeven generaties in bezit. Sinds enkele jaren is Karsten Becker aan het roer.

Riesling "Steinmauer" (2015)

Wijngoed

Braun

Het wijngoed Braun is gevestigd in Meckenheim. De familie Braun bewerkt de wijngaarden met overtuiging en met respect voor de natuur. Dit is volgens hen de voorwaarde voor eersteklas gewassen.

Braun Grauburgunder Alltag (2019)

Wijngoed

Bürgerspital

Het wijngoed Bürgerspital in Würzburg is een meer dan 700 jaar jong VDP-wijngoed in Franken. Op 120 hectare wijngaarden verbouwen zij klassieke druiven als Silvaner, Riesling en Burgunder. Zij vullen hun beste wijnen in de traditionele Bocksbeutel.

Wijngoed

Forster

In de natuur werken is wat Georg beweegt: ‘Vroeg in de ochtend de zonsopgang meemaken in de wijngaard, de geur van vochtige aarde, het leven in de wijngaard en de groei van de gewassen’.

Rivaner - trocken

Wijngoed

Meulenhof

Erden is één van de oudste wijndorpjes aan de rivier de Moezel. Stefan Justen heeft hier een prachtig wijngoed dat hij in 1990 heeft overgenomen van zijn vader. Hij maakt er prachtige wijnen van voornamelijk Riesling.

Erdener Treppchen Riesling Grosses Gewachs (2015)

Wijngoed

Neuspergerhof

Het wijnhuis Neuspergerhof ligt in het wijnstadje Rohrbach, in het hart van de zuidelijke wijnroute. De naam van het wijnhuis is afgeleid van de locatie in het district “Über dem Neuspergpfad”.

Chardonnay Reserve Sperberbaum (2018)

Wijngoed

Schönhals

Hanneke Schönhals heeft in 2018 het wijngoed van haar vader Eugen overgenomen. Eugen heeft Hanneke geleerd de natuur te respecteren. Hanneke gaat inmiddels een stapje verder dan haar vader en produceert sinds 2019 biodynamische wijn.

Dornfelder - trocken (2017)

Wijngoed

Kruft Willems

Kruft Willems is een klein wijngoed in het dorpje Veldenz. Het dorpje ligt genesteld in een oude kronkel van de rivier de Moezel.

Grauburgunder (2016)

Wijngoed

Stülb

Klaus Stülb werkt al sinds ecologisch in het Moezeldal. Hij gebruikt klassieke druivenrassen en plant deze op natuurlijk gevormde terrasformaties.

Secco Zero (2018)

Wijngoed

Urbans Hof

Sinds generaties verbouwt de familie Weis wijn op de beste hellingen aan de Moezel en Saar. De oprichter Nicolaus Weis (*1905) richt het bedrijf op in 1947 en noemt het naar de Wijnheilige paus Urban I.

Leiwener Laurentiuslay Grosses Gewachs trocken (2012)

Wijngoed

Zehe Clauss

Dit wijngoed is gevestigd in Mainz-Hechtsheim in het wijngebied Rheinhessen. Birgit en Marcus, de eigenaren, hebben dit domein sinds 2010 in bezit.

Muskateller (2015)