Plezier in wijn, daar draait het bij ons om!

Het begon allemaal toen onze kinderen bij elkaar op school zaten. Samen koken en samen op wijnreis om wijn in te kopen voor vrienden en bekenden. De hoeveelheden wijn die we meenamen groeiden tot palletniveau. En zo ontstond het idee professioneel wijn te gaan importeren en verkopen.

Inmiddels zijn wij meer dan 10 jaar specialist in Duitse wijnen!

Door klein te blijven, ons te richten op enkele wijnboeren in Ć©Ć©n wijnland zijn wij uitstekend in staat het allemaal heel persoonlijk te houden. Dat levert het meeste plezier op voor alle partijen en daar doen we het voor!

Alles over onze wijnen

En Duitse wijn is in!

Duitse wijn

Duitse wijn neemt snel in bekendheid toe. Dat is niet voor niks. Een nieuwe generatie wijnmakers heeft de afgelopen decennia keihard gewerkt aan de kwaliteit en bekendheid van Duitse wijnen. Wij zijn er bijzonder trots op hier een steentje aan te mogen bijdragen. Nog steeds verrassen wij op proeverijen de aanwezigen met prachtig gemaakte wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding.

De wijnen die wij geproefd en geselecteerd hebben zijn allemaal afkomstig van kleinere wijnboeren. zonder uitzondering gaat het om zeer enthousiaste familiebedrijven. Zij streven stuk voor stuk een lange termijn visie na. Zij staan in de wereld bekend om hun aandacht voor ecologisch verantwoorde wijnbouw en moderne technieken. Dat betekent dat de natuur de kans krijgt zo veel mogelijk tot zijn recht te komen en dat proef je terug in de wijn. Het grootste deel van ons assortiment is biologisch en voor een deel ook bio-dynamisch.

Duitse wijnen onderscheiden zich met lichte, levendige, fruitige wijnen. Omdat Duitsland een noordelijke ligging heeft kent het een lang groeiseizoen. Door de langzame rijping van de druiven komen deze goed tot ontwikkeling en zijn zij in staat veel mineralen uit de bodem op te nemen. Het contrast tussen de warme dagen en koele nachten zorgt voor fruitige, aromatische wijnen met een aangenaam laag alcoholpercentage.

Duitsland staat van oudsher bekend om zijn prachtige, zeer geconcentreerde zoete witte wijnen. Denk aan een mooie Beerenauslese of Trockenbeerenauslese. Het gaat dan om rijke, zeer aromatische wijnen Tegenwoordig worden steeds meer droge wijnen gemaakt. Zowel witte als rode wijnen.

Duitse wijn