Weingut Meulenhof (Regio Moezel)

Voor ons een wijngoed van het eerste uur. Zeer plezierige samenwerking met Stefan Justen, de eigenaar en wijnmaker van dit mooie domein. Stefan maakt prachtige wijnen. Van een mooie basis riesling tot en met geweldige Grosses Gewächs wijnen! Een aanrader om eens een mooie rieslingwijn te proberen. Veel waar voor je geld!!!

Het wijngoed van Meulenhof bestaat al sinds 1337. Sinds 1990 staat de Stefan Justen aan het roer.
De wijngaarden van Meulenhof liggen in en rondom het Midden-Moezeldorp Erden op beroemde hellingen als het steile, terrasvormige ‘Erdener Treppchen‘ en de prestigieuze ‘Erdener Prälat‘.
Hellingen die al heel erg lang bekend staan om hun superieure wijnen. Stroomopwaarts de Devonische blauwe leisteen van de Wehlener Sonnenuhr, waar wijnen vandaan komen met een intense mineraliteit en elegantie. De Prälat is misschien wel een van de meest iconische terroirs in de Midden-Moezel.

Sinds kort is Meulenhof toegetreden tot Fair’n Green. Het keurmerk voor duurzame wijnbouw. De wijnboer heeft objectief meetbare duurzaamheidsdoelen zoals vermindering van CO2-uitstoot en hogere biodiversiteit. Meer informatie vindt u op de website van Fair’n Green.

Wijngoed Meulenhof