Weingut Urbans Hof (Regio Moezel)

“Zorgvuldige omgang met mens en natuur levert de mooiste wijnen”

Inmiddels de derde generatie van de familie Weis verbouwt druiven op de beste hellingen aan de Moezel en de Saar. De naam Urbans Hof is ontstaan in 1905 toe Nic Weis het wijngoed oprichtte en vernoemde naar de Wijnheilige paus Urban I.

De familie heeft een groot een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor de natuur en zet zich in voor mens en natuur. Het resultaat daarvan is in 1969 de titel van “Ökonomierat” aan het wijngoed wordt toegekend. Een zeldzame titel waar ze trots op zijn.

In 1997 wordt Nikolaus, de derde generatie, actief en samen met zijn vader Herman verbetert hij door herstructurering het familiebezit door minder goede wijngaarden af te stoten en betere percelen aan te kopen.

Sinds het jaar 2000 is het wijngoed opgenomen in het prestigieuze VDP (“Verband Deutscher Prädikatsweinguter”). Grote Duitse wijnen volgens de richtlijnen van het VDP komen uit wijngaarden die geclassificeerd zijn als “Erste Lage” en heten “Grosses Gewächs”. Deze wijnen hebben een maximaalrestsuikergehalte van 9 gram per liter en mogen pas vanaf 1 september in het jaar na de oogst op de markt worden gebracht.

Wijngoed Urbans Hof